Logotyp

klädutmaningen

I början på 2010 anammade jag en utmaning somHannahittat på. Att under året inte köpanyproducerade kläder/väskor/accessoarer i butik. Jag tyckte det var en strålande idé, allra främst i miljösynpunkt och för det andra så handlar jag väl uteslutande secondhand ändå. Det kunde liksom vara intressant att se om man suktade efter något nyproducerat någon gång.

hejkalmar kappa monki

Mitt första köp för året blev även mitt bästa. Linnekappan från Monki som är mitt favoritplagg genom tiderna skulle jag tro. Älskar’en! Även väskan på bilden kom att bli en favorit, det är en postväska från 60-talet som jag köpt på tradera.

På senhösten köpte jag två nyproducerade plagg. Det ena var en randig baströja som verkligen blivit använd, det andra inköpet var den här klänningen.

prickig klänning

Den köptes inför en speciell tillställing, men attans vad jag ångrade mig. Den kändes inte alls Rebeccig med den där randiga puffen fram, den blev helt enkelt årets sämsta köp. Men så idag tyckte jag att det var synd att den bara hängde och skräpade i garderoben för modellen är ju faktiskt fin. Så jag började sprätta upp alla tusen sömmar till det där puffiga grejen och vips:

prickig klänning, trearmad lampa

Det blev en Rebecca-klänning trots allt! Tänk vad lite som behövs ibland.

Bob Dylan, kungliga flottan

3 nyproducerade klädesplagg klarade jag mig på 2010, känns fint och inte var det svårt heller, IloveLoppis!


Publicerat i Om kläder. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics