Logotyp

middagstipset!

pastasallad med pepparrot, dill och bladspenat
När det är såhär varmt ute så orkar varken jag eller Richard stå vid spisen och laga mat, då får det bli något enkelt och lagom svalt! Favoriten här hemma är pastasallad. Det går att variera i all oändlighet och svängs ihop på bara ett par minuter.

pastasallad med pepparrot, dill och bladspenat
Min favorit är med pepparrotsröra, valnötter och bladspenat.
Koka 250 g pasta till ungefär 3-4 portioner. Blanda 2 dl créme fraice, 3 matskedar riven pepparrot, 1 tsk strösocker och salt och peppar efter behag. Hacka några nävar färsk bladspenat. Häll av pastan och rör i bladspenaten, lätt krossade valnötter och pepparrotsröran. Klipp över massor med dill (fryst går också bra såklart) och släng ner några tomater. Klart!

gurkvatten, berså, glas 50-60-tal, vintage, stig lindberg
Servera med gurkvatten eller något annat svalkande.

gurkvatten, berså stig lindberg
Gott!

combi rörstrand, pastasallad med pepparrot, dill och bladspenat
Som sagt kan man variera i all oändlighet och just den här pastasalladen passar även bra ihop med melon och -äpplebitar.
Somrigt, enkelt och perfekt att ha med på picknicken!


Publicerat i Allmänt. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics