Logotyp

vegetariska kroppkakor

kroppkakor, smäländska, vegetariska kroppkakor
Igår kokade jag vegetariska kroppkakor. En riktig smålandsklassiker!

prickigt porslin, småländska kroppkakor, vegetariska kroppkakor
De ska serveras med grädde och mängder med lingonsylt enligt mig. Gott!

För cirka 24 kroppkakor behövs
2400g potatis hälften kokt och hälften rå
1 gul lök
200-300 g quornfärs (eller svamp)
2 msk stött kryddpeppar
2 dl vetemjöl

1. Skala och finhacka löken. Stek quorn, lök och kryddpeppar.

2. Skala och raspa (på den raspiga sidan av rivjärnet) den råa potatisen fint. Låt rinna av i ett durkslag och pressa sedan ut vätskan ordentligt.

3. Pressa den kokta potatisen i en potatispress. Blanda med den råa potatisen, vetemjöl och 2 tsk salt till en deg.

4. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till 3 rullar. Dela varje rulle i 8 bitar. Forma varje bit till en boll. Gör en liten urgröpning i mitten och fyll med ca 1 1/2 msk quorn- och lökblandning. Nyp ihop och forma till en kroppkaka.

5. Lägg kroppkakorna i vattnet och låt sjuda i 45-60 minuter. Ta upp med hålslev när de är färdiga.

Smaklig måltid!


Publicerat i Om mat. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics