Logotyp

saffransbullar

saffransbullar med vaniljfyllning, pastell

saffransbullar med vaniljfyllning, pastell

saffransbullar med vaniljfyllning, pastell

Igår bakade jag saffransbullar till kvällsfikat. Jag tycker att lussekatter blir torra så fort, och eftersom jag inte äter kesella som andra har i degen för att den inte ska bli torr så gjorde jag vanliga snurror med vaniljfyllning istället. Om möjligt ännu godare än lussekatter till och med, och enkelt så det förslår!

Gör din vanliga bulldeg, men blanda i saffran i degvätskan också. Sedan är det bara att göra en vanlig fyllning på smör, socker och vanilj. Jag smakar mig alltid fram, men jag snålar inte! Då blir det bäst.

Serveras med en kopp te eller väl kyld julmust så är julefikan räddad!


Publicerat i Om mat. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics