Logotyp

hur jag sköter mina pelargoner

En av önskningarna var att jag skulle berätta hur jag får mina pelargoner att överleva vintern! Det berättar jag så gärna!

pelargoner pelargontips hur sköter man sina pelargoner

Här är några av mina vintertrötta pelargoner, som ni ser klipper jag inte ner dem över vintern utan låter de vara precis som de är.
Den odlade pelargonen härstammar från Sydafrika. Genom att ta reda på vart en odlad blomma kommer ifrån får man en fingervisning om hur de ska skötas, ljus, temperatur och kanske till och med jordtyp.

fönster, vattenkanna i plåt

I Sydafrika är är vintern mild, sval och ljus. Därför bör man förvara pelargonerna på en sval och ljus plats. Många gör misstaget att klippa ner dem och ställa dem i mörker så att de angrips av gråmögel. Det ännu flera gör när vintern kommer är att brassa på värmen på elementen under fönstren där pelargonerna huserar. Flytta dem en bit ifrån elementet i så fall.
Utan en sval period bildas inga blomanlag och det vore ju himla trist!

fönster Julias vardag

Hur mycket vatten pelargonerna behöver beror helt på i vilken temperatur de övervintrar och så storleken på krukan.
Ju svalare de står, dessto mindre vatten! En större kruka gör också så att man kan vattna mindre för då torkar de inte ut lika fort.

Jag är ingen expert, men efter många år av övervintrande så har jag lärt mig ett och annat!
och att jag sedan har en mormor med världens grönaste fingrar att fråga om råd när det krisar gör inte saken sämre!

Hoppas att det kan vara till någon hjälp för er som frågat!


Publicerat i Hemma hos mig. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics