Logotyp

rosmarinkex med flingsalt

Här om dagen gjorde jag rosmarinkex i semesterpresent till min chef. Bästa kakan att ha på ostbrickan! Ett recept kommer lastat:

Ingredienser

4 dl vetemjöl
150 g smör
0.5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad

Gör så här

Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.

Knåda tills degen är fast.

Dela upp degen i två lika stora stycken.

Forma degarna till två rullar.

Rulla degen i havssalt och rosmarin.

Sätt på ugnen på 200 grader.

Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.

Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka skivor.

Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.


                                    


Publicerat i Om mat, Om pyssel och knåp. | 25 kommentarer

25 kommentarer till “rosmarinkex med flingsalt”

  1. Julia skriver:

    Fint! och säkert väldigt gott! Vi ses på lördag! ska bli kul. :)

  2. Amanda skriver:

    Jag älskar rosmarin, vad jobbigt att jag bara får äta osten och inte kexen l¨ngre

  3. Fröken Tö skriver:

    Detta recept måste absolut testas, för det lät gudomligt gott! Längtar redan till nästa ostbricka;-)
    Ha det fint!

  4. Ida skriver:

    Men vad roligt att göra egna kex till ostbrickan! Det måste jag prova på. Tack för receptet!

  5. HemkäraHanna skriver:

    Det var ett trevligt recept!

  6. Angeliqa skriver:

    Så bra att kunna göra egna kex till ostbrickan. Tack för receptet.

  7. Petra skriver:

    Å detta måste testas, tack för tips,)

  8. Petra skriver:

    Nu har jag bakat dem och länkat till din blog så att du vet,) Ha det gott!

  9. Jonna skriver:

    Bästa presenten någonsin! Ska testas! Tack för tips.

  10. emma skriver:

    vill typ ansöka om att bli din chef?!!??! Haha. underbara anställd!! ser muchos gottos ut.

  11. Madeleine skriver:

    Låter helt underbart gott. Måste nog testa det någon dag. :)

  12. Antigymmet skriver:

    Jag saknar dina tårtor! Men de måste ju varvas med ett eller annat kex, förstås

  13. Matilda skriver:

    Jag saknar dina inlägg! Hoppas vi får läsa mer om dina dagar snart (:

  14. Ine skriver:

    Du er savnet, fine Rebecca! Håper du har det bra, og at du snart får lyst til å blogge igjen. Klem!

  15. Vert skriver:

    Saknar dina inlägg och hoppas att det inte hänt något tråkigt som ligger bakom bloggpaus..

  16. Caroline skriver:

    Hejsan Rebecca! Hoppas du har haft en fin sommar och att vi får snart lite uppdatering här på bloggen *saknar*. Hoppas allt är väl med dig! Kram!

  17. Kaja skriver:

    Håper alt er bra! Og at du kommer tilbake når det er tid for det.

  18. tinajo skriver:

    Ser riktigt gott ut – trevlig blogg du har (första gången jag hittade hit)!

  19. Vega skriver:

    Dear Rebecca, I hope you’re ok. I miss your post, flowers and cakes. Kisses

  20. Jag saknar dina fina inlägg!

  21. [...] har slått till igen. Den här gången tog den sig uttryck i dessa små mumsigheter. Receptet är så suprigt gott och enkelt att jag kände ett kall att sprida det vidare. Kexen passar [...]

Lämna ett svar till Ine

Web Analytics