Logotyp

havtorn

DSC_1815_kopia

DSC_1824_kopia

Förra helgen rensade vi äntligen bären av de infrusna havtornsgrenarna vi plockade i somras. De har tagit upp en hel del plats i frysen förstår ni, nu finns det äntligen plats för annat. Nu ska bären mustas och syltas. Havtorn är förmodligen det av alla jordens bär som innehåller flest vitaminer. Rikedom i min frys med andra ord! Har någon av er gjort något gott av havtorn någon gång?

Kvistarna blev förresten rackarns bra tändved, och en vacker sådan också.


Publicerat i Om mat, Om pyssel och knåp. | 10 kommentarer

10 kommentarer till “havtorn”

 1. Frida skriver:

  Spännande med havtorn! Det har jag aldrig haft med att göra! Däremot plockade jag tranbär för första gången för ett par år sedan, men det är kanske inte lika ovanligt.

 2. Carro skriver:

  Kardemummapannacotta med havtornstopping. Mums!

 3. HK skriver:

  WOW! Det är en återkommande dröm jag har att få plocka havtorn! Herre vad fint det ser ut, och vad himla gott det kommer bli. PUSS!

 4. Sarah skriver:

  Haha, kan verkligen tänka mig att er frys varit smockfull ett tag. Har aldrig sett havtorn ”live” så att säga, men hoppas du kommer på massa goda grejer att göra av dem!

 5. Vicky skriver:

  verkligen spännande. aldrig smakat det i verkigeheten. bara typ havtornste. måste ske.

 6. Lovisa Wallin skriver:

  åh herre vilken vacker bild du har på havtornen!

 7. Beata skriver:

  Jag har faktiskt aldrig smakat det bäret. Så vitt jag vet i alla fall, blir inte förvånad ifall min mormor försökte truga i mig det när jag var liten. Men det verkar helt super!

Kommentera

Web Analytics