Logotyp

nya rutiner

.

 • Äta frukost vid köksbordet och läsa tidningen. Inte äta frukost vid datorn och jobba. En gammal rutin som behöver en nystart!
  .
 • Att inte ha mobilen i sovrummet. Jag är duktig på det här till och från, men nu får det vara slut på riktigt. Ingen mer strålning nattetid! Dessutom blir sömnen så mycket bättre när mobilen inte lyser upp taket med notiser och sms om nätterna och inget instagram som håller en sömnlös. Dessutom så måste jag gå upp direkt när väckarklockan ringer ute i vardagsrummet, inget mera snoozande!
  .
 • Fram tills nu har jag varit extremt beroende av lightläsk, eller snarare cola och pepsi. Det är sjukt dåligt. Jag har väldigt få laster, men det här är definitivt en av de farligare. Genom att skriva det här så hoppas jag att jag kan vara tillräckligt sträng mot mig själv och säga big no no!
  .
 • Göra saker på to do-listan direkt, typ, förbered föreläsning, bokföra osv. Annars växer det till så stora och otäcka punkter.
  .
  Som en påminnelse till mig själv. Har ni några trevliga rutiner?
  .
  .


Publicerat i Om mig. | 5 kommentarer

5 kommentarer till “nya rutiner”

 1. Ja su, känner igen allt utom läsken. Man vill så gärna mysa vid frukosten och ta det lugnt. Men den där datorn drar som bara den! Det är väldigt mycket ”jag måste bara”. Jag försöker tänka att går jag upp när klockan ringer så hinner jag allt ändå men ibland är det svårt att ta sig upp i tid, speciellt nu när det är mörkt på morgnarna. Det är bra att ta sig i kragen ibland och bestämma sig för nya rutiner. Lycka till!

 2. Amanda skriver:

  Åh, känner igen mig med mobilen, kan till och med börja läsa mail mitt i natten, inte bra! Ska sluta med det jag också. Ses i helgen kanske! Puss

 3. amanda skriver:

  Ett tips om du vill bli av med läskdrickande (som funkade för mig) är att komma på något annat att dricka, om man ska på restaurang och vet att man alltid beställer cola kan man testa att beställa något annat. :) en trevlig rutin jag lagt till i mitt liv är att träna på mornarna innan jag börjar jobba. :)

 4. Emilia skriver:

  Jag har levt hela mitt liv utan rutiner känns det som. Alltid sovit på konstiga tider, varit vaken hela natten, somnat i skolan, druckit för mycket kaffe, hoppat över måltider.
  Det har funkat bra för mig fram tills jag var 22-23. Nu är jag 25 och min psykolog har gett mig en hel lista med rutiner jag måste införa i mitt liv pga stress, ångest, hormonell obalans etc.

  Det är jättesvårt att bryta mina gamla vanor men det är roligt att testa något nytt. :)
  Mina nya rutiner:

  1. Stänga av tv:n 21.30 och läs en bok. Inte surfa på mobilen. Pappersbok.
  2. Gå upp samma tid varje dag. Även helger (usch).
  3. Ät minst två måltider varje dag. Inte hoppa över för att man är lat!
  4. Ta en promenad varje dag.

  Sen hur bra jag är på att följa allting är väl en annan femma.. Det får ta den tiden det tar, tänker jag.
  Många bäckar små!

 5. Madeleine skriver:

  Har också riktiga ovanor, jag småäter hela tiden till exempel. Måste sluta med det. Men hoppas du blir av med dina ovanor och får nya rutiner.

Kommentera

Web Analytics