.
Det finns flera åsikter om hur den bästa tarte tatinen ska tillagas. Här kommer mitt bästa recept!
Ingredienser
Degen Fyllningen
2,5 dl vetemjöl 5 riktigt goda äpplen
100 gram smör 1,25 dl råsocker
2 msk råsocker 50 gram smör
2 ekologiska äggulor
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smör, socker och mjöl till en smulig deg. Tillsätt äggulorna. Kavla ut degen på mjölat bord, ca 25-30 cm i diameter.
Lägg degen att vila i kylen medan du gör i ordning fyllningen.
Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i fyra delar. Häll socker och smör i stekpannan.
Använd en ungsfast stekpanna eller i en som inte är ugnsfast, men då får du hälla över fyllningen i en ugnsfast form sedan.
Låt det sjuda till en sirapsaktig konstistens. Lägg sedan i äpplena. Låt sedan puttra i ca 15 minuter. Äpplena ska inte bli så mjuka att de går sönder.
Täck de karamelliserade äpplena med den utkavlade degen, peta ner degen om kanterna.
Skjuts in i ugnen i 20 minuter. Efter dessa 20 minuter sänker du temperaturen till 175 grader och gräddar i 20 minuter till.
Serveras med fördel varm, men inte brännhet. Vaniljglass passar ypperligt som tillbehör! Smaklig fikastund!
.
.
å, det här receptet måste jag prova någon regning novemberkväll! så fint att du är tillbaka på internet förresten. hoppas att allt är fint! /emma
Åh vad gott! Det var jättelänge sedan jag åt tarte tatin! Mitt finaste minne av det är när vi åt det på en frankrikesemester med familjen. Då tältade vi och åt mest typ pastasallad och sånt. Men så en kväll åt vi på restaurang och jag tog en tarte tatin till efterrätt, och det stormade utanför och smakade alldeles alldeles fantastiskt.
Åh, det är supergott!!
Åh, så gott det ser ut!