.
Klassiska pepparkakor i all ära, men om man som jag inte orkar med pepparkaksgubbar som tappar huvudet när de ska upp på plåten och deg som aldrig tycks ta slut, ja då är skurna pepparkakor grejen! I mitt tycke mycket godare än vanliga pepparkakor och så mycket enklare. Här kommer mitt recept!
Det här behövs för ca 70 kakor
200 gram smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat (alternativt 2 tsk bakpulver)
5 dl vetemjöl
1,5 dl mandelspån eller hackad mandel
- Rör samman smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat blandat med mjöl och mandel.
- Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Ställ i kyl till nästa dag.
- Skär deglängderna i tunna skivor och grädda 6 minuter i 200°. De ska vara sådär härligt sega i mitten, så övergrädda inte!Lycka till!
.
.
Jag ska absolut prova ditt recept. Kakorna ser jättegoda ut.
Åh det blir ju så gott och fint med mandeln i!
Min syster bakade en glutenfri variant på skurna pepparkakor härom veckan. Mums!
/Evelina – Evelinas Ekologiska
http://www.evelinasekologiska.se/
Ser fantastiskt goda ut!
Roligt förresten att du kikar in hos mig! Du är en stor inspirationskälla i bloggvärlden för mig!
Åh! Spännande med mandel i degen… det måste jag pröva nästa gång!
Åh, smarrigt!
Tack för påminnelsen om att låta bli vanliga pepparkakor (som ju blir som köpekakor i storpack).
Mandelflis och riktigt smör och hyvel; det blir en god jul!
Ska smöret vara smält eller rumsvarmt? Ser smarriga ut! Ska nog testa att göra dem nu när jag är ledig i början av veckan!
Det glömde jag skriva, rumsvarmt! Jag smälter i princip aldrig smöret!