Logotyp

Det värsta som kan hända en hönsfamilj

.

DSC_9391_brahma22
bild 3 (1)
DSC_8556_kopia
10377596_10152645049478876_4101928905610559670_n

I Söndags var nog den värsta dagen i mitt liv hittills. När jag gick ut till hönshuset på morgonen var där tyst. Jag kikade in genom luckan, och där låg de allesammans, alldeles stilla. Döda. Mården hade brutit sig in. Jag kan inte förklara sorgen. Mina älskade djur, mina barn. Jag satte mig på huk, plockade upp Hedvig. Hon var fortfarande varm, men alldeles stel. Jag borrade ner ansiktet i hennes vackra fjäderdräkt och grät. Gick ner till huset för att hämta Erik. Allt kändes så overkligt. Efter flera timmars grävande fick de vila i vår bokskog. Vi lade ner dem i graven i födelseordning och tårarna tog aldrig slut. Där låg de, med stängda ögon, som om de sov. Mina vackra vänner. Det var sista gången jag såg dem innan jorden täckte deras kroppar. och jag gråter fortfarande.

Kan inte äta deras ägg som ligger i kylen. Blir ledsen när det blir matrester över, och vet inte vart jag ska göra av dem.

Agda, Beata, Vera, Hedvig, Hans, Greta och Nils. Tack för att ni förgyllde mitt liv. Jag gjorde mitt bästa för att förgylla erat.

.
.


Publicerat i Om tassar & nosar med taggarna . | 25 kommentarer

25 kommentarer till “Det värsta som kan hända en hönsfamilj”

 1. Ulrika skriver:

  Nej usch vad sorgligt!!! Jag beklagar sorgen!

 2. Maren skriver:

  Så utrolig trist og vondt. Sender deg tusen klemmer!

 3. Emelie skriver:

  Nej usch vad tråkigt, beklagar verkligen!!
  Massor med kramar till dig <333

 4. Emelie skriver:

  Åh nej! Så sorgligt <3<3<3<3<3

 5. Jorunn skriver:

  Nej vad ledsamt att läsa!! Så hilma sorgligt. Kram till dig Rebecca!

 6. Vicky skriver:

  åh nej nej nej. :’( fy fasen vad ledsamt och sorgligt. tror ni gjorde deras liv till det bästa en hönsfamilj kunde ha. <3

 7. bara anna skriver:

  Åh vi råkade ut för samma sak för några veckor sedan. 30 (!) st kroppar fick jag leta fram i spånet. Fy, så ledsamt! 11 hönor och två tuppar kvar bara. Hoppas, hoppas de får leva…
  Kram

 8. Ulrika skriver:

  Fy sjutton, vilken sorg! Blir ledsen bara jag läser om den där tystnaden du mötte. Kram!

 9. Gabriella skriver:

  Fick en tår i ögat. :(

 10. Rebecca skriver:

  Så fruktansvärt. Jag har också en mycket speciell relation till mina höns och kan knappt föreställa mig sorgen. Beklagar verkligen. <3

 11. Hanne skriver:

  Så grusomt! Og trist! Nå fikk jeg en klump i halsen. Klem til deg. Det gjør meg likevel glad at de har hatt en så flink og omsorgsfull eier som deg, og at du var glad i dem selv om de ”bare” var høns. Hadde bare alle høns vært så heldige.

 12. Sara & Elin skriver:

  Så otroligt hemskt, blev alldeles tårögd av att läsa detta. Så himla sorgligt för de stackars små.

 13. Anna skriver:

  Riktigt tråkigt att höra, vilken tragiskt historia, beklagar verkligen!
  Känslorna vi kände när vi hittade vår katt död i vägkanten kommer tillbaka.
  Kramar!

 14. Kristina skriver:

  Å fy, så otroligt sorgligt. Jag lider verkligen med dig! Har följt dina inlägg om höns då jag också skriver mycket om mina. Jag blev av med min älskade blandflock till räven innan jul. Tystnaden var hemsk, jag förstår. Det innebär en stor sorg då hönsen finns med på så många sätt på gården, beklagar verkligen<3

  • rebecca skriver:

   Tack, och tack detsamma. Jag beklagar förlusten av dina också, så fruktansvärt. Idag har jag haft vårkänslor, börjat planera inför en inflytt av en ny hönsfamilj. Längtar. <3

Kommentera

Web Analytics