Logotyp

plåtmat

.
DSC_5431_plåtmat3

Det finns enkel mat, och så finns det ännu enklare mat. Här hemma är plåtmat det självklara alternativet när middagsinspirationen tryter (minst en gång i veckan). En sann man tager vad man haver-rätt!

Dessa ingredienser är standard hos oss:
sötpotatisar 
röd eller gul lök
blomkål
körsbärstomater
kidneybönor
spenat
rapsolja
salt peppar (paprikapulver, spiskummin är också supergott)

Skär sötpotatis i mindre bitar, klyfta lök, halvera tomaterna och plocka små buketter av blomkålen.Lägg alltsammans på en plåt. Rör ihop med rapsolja, salt och peppar. Rosta i ca 225 grader, stick med gaffel i sötpotatisen för att se om önskad konsistens uppnåtts.
Ta ut plåten och häll över ett paket avsköljda kidneybönor. Servera med spenat och en vegansk vitlöksaioli (Coop har en lättmajonäs från X-tra som är vegansk och god, jättebra att göra aioli på).

Det var fredagens middagstips det!
.
.


Publicerat i Recept med taggarna , , , . | 2 kommentarer

2 kommentarer till “plåtmat”

  1. Sara skriver:

    MEN GOTT!

  2. Susanna skriver:

    Men fin inspirasjon til vegetarisk rett. Vi virkelig spise mye vegetarisk i 2017!

Kommentera

Web Analytics