.
Tabbouleh är en klassiker här hemma. Det går snabbt att göra och passar likväl vardag som fest.
Du behöver:
- quinoa eller amarant till 4 portioner
- 1/2 tesked salt
- nymalen svartpeppar
- saften från en halv citron
- En vitlöksklyfta, pressad
- 2 msk olivolja
- en halv gurka
- 250 gram körsbärstomater
- 0,75 dl hackad persilja
- 0,5 dl hackad färsk mynta
- 1 röd lök, fint hackad
Tillaga Amarant eller quinoa för 4 personer, låt svalna något och fluffa upp med en gaffel.
Blanda citronsaft, olja och vitlök i en liten skål.
Tärna gurka och hacka löken. Klyfta tomaterna. Häll över grönsaker, quinoa och örter i en och samma skål. Häll över dressingen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med falafel och vitlökssås. Änglamark har kommit med en ny fryst falafel som är den godaste halvfabrikatsfalafeln jag ätit, på riktigt! Så skönt att ha i frysen de dagar man inte orkar svänga ihop något själv.
Vitlökssås som jag äter till ungefär allt gör jag på Oatly ifraiche, pressad vitlök, salt och peppar.
Smaklig måltid!
.
.
Vi äter tabbouleh hemma emellanåt, så himla gott!
vad gott det ser ut! tänk om vi kunde luncha i nån vårsol tillsammans nån gång, vad fint det hade vart!
Åh men gud, blev så hungrig nu! vill så gärna ta en tugga av dataskärmen, hehe