Logotyp

gammaldags teaterkonfekt

Det absoluta favoritgodiset i vår lilla familj är marsipan av alla de slag, det är ju så gudagott!
Jag har haft turen att växa upp bara en liten bit från Sveriges bästa karamellfabrik, Råsnäs konfektyr eller karamellan i Timmernabben som det heter i folkmun. Där gör de alldeles fantastiskt god teaterkonfekt och häromdagen försökte jag mig på att göra egen. Den blev långt ifrån så god som deras, men väl värd en plats på julgodisbordet!

teater

Jag ska såklart dela med mig av receptet, jag tog dock lite mer mald mandel och lite mindre citronolja än i originalreceptet.

1dlVispgrädde
1dlVetemjöl
1/2dlSötmandel
4dlFlorsocker
1/2tskVaniljsocker
1tskCitronolja
Röd hushållsfärg
Grön hushållsfärg

Rör ihop grädde och mjöl i en kastrull. Hetta upp och rör kraftigt med en träsked några minuter. Låt smeten kallna.
Mal mandeln. Mät upp florsocker, mandel, vanilj och citronolja i en stor bunke eller på bakbordet. Lägg på smeten och arbeta ihop
alltsammans till en smidig deg. Dela degen i tre delar. Blanda en del med ett par droppar grön färg, en del med ett par droppar röd färg och låt den tredje delen vara ofärgad. Knåda in färgen så att den blir jämnt fördelad.
Kavla ut de tre delarna till plattor, ca 15×20 cm. Lägg plattorna ovanpå varandra och tryck ihop dem lätt med en kavel.
Skär i fyrkantiga bitar. Voila, klart!


Publicerat i Om mat. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics