Logotyp

för oss kvinnor

I förra veckan fyndade jag ett band femtiotalsböcker för tio kronor stycket. De heter "För oss kvinnor" och handlar bland annat om hur vi flickor ska uppföra oss, klä oss och vilka män vi ska akta oss för. Trots det inte bara förlegat nonsens som jag till en början trodde.
klädbudget
I början av boken om klädsel får vi lära oss vad som är lämpligt att köpa kläder för per år. Spalten till vänster är för en hemmakvinna vars make tjänar 20 000:- om året, till höger för den arbetande kvinnan med en egen inkomst på ca 20 000:-
Det känns som att många i dagens konsumtionssamhälle skulle behöva en sådan här lista att gå efter, man behöver inte 10 tröjor från H&M i månaden, satsa hellre på en tröja av god kvalitet. Om inte för Guds skull så för miljön och framtiden.

match
Där emot så tycker jag att man ska få matcha sina kläder precis som man vill. Här ska man alltså snurra fram vilka färger man tänkt kombinera för att sedan på baksidan stämma av med en tabell om färgerna passar ihop eller inte.

under
"Den klädmedvetna kvinnan lägger ner mycken omsorg och tid på sina underkläder".

kjol

hatt
"Varför upptäcker inte svenskan hatten? Hon är blyg, hon är rädd för fantasi och lekhumör, hon vill vara litet för präktig".
haha, det här tyckte jag var så himla sött.

skjort
Så himla tjusiga att de inte är riktigt klokt. Inte allt var bätte förr, men kläderna, åh kläderna!


Publicerat i Om loppis och fynd. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics