Hur enkelt det än må vara så imponerar alltid en rulltårta. Drömtårtan går alldeles utmärkt att frysa in, bara att plocka fram när man får oväntat besök. Här är mitt bästa recept!
3 ekologiska ägg
1 ½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm
125 gram smör
2 dl florsocker
1-2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner resten av ingredienserna. Smöra ett bakplåtspapper och klä en ungsplåt.
Häll i smeten och grädda ca 4 – 5 minuter i 250 grader. Håll ett öga för ibland så går det riktigt fort och kakan blir bränd!
Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Rör ihop smörkrämen så länge. Blanda smör , florsocker och äggulor till en smidig smet, smaka av med vaniljsocker. Bred smeten på kakan och rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret.
Lägg kakan i kyl eller frys med bakplåtspapper och gummisnoddar runt, skarven ska vara neråt.
Tada! Nu är det bara att bjuda till kalas!