Logotyp

brödbaket

Ni är några som har efterfrågat ett gott och bra bröd. Det här limpreceptet har jag stulit från min vän Anna-Karin, hon är galet bra på att baka bröd och just det här har blivit min favorit! Det går att variera i oändlighet och är så enkelt att röra ihop.

Du behöver:

4.5dl filmjölk
1dl mörk sirap
1dl vetekross
1dl rågkross
1dl havregryn
2.5dl grovt rågmjöl
3dl vetemjöl
1dl linfrön
1dl solrosfrön
1.5tsk salt
1.5tsk bakpulver
1.5tsk bikarbonat
2tsk brödkryddor
1dl hasselnötter
2 dl torkade fikon/aprikoser/mandlar eller valnötter. (eller något annat gott för den delen)
I just den här limpan hade jag valnötter och russin, det tycker jag är allra godast.

filmjölkslimpa

1.Sätt ugnen på 200 grader.

2.Blanda filmjölk och sirap i en bunke.

3.Hacka valnötterna och hasselnötterna grovt, blanda ned de torra ingredienserna i filmjölken.

4.Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5.Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter i mitten av ugnen.


filmjölkslimpa

Jag säger som min husgud Ernst,Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen!

och kom ihåg attALDRIGnågonsin förvara ett bröd i kylskåp oavsett brödtyp.Brödet blir torrt och spröttsnabbast mellan

-7 grader och upp till + 4 grader. Kylskåpet är därför brödets värsta fiende. Alla typer av bröd håller sig färskt längre om det förvaras i rumstemperatur.


Publicerat i Om mat. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics