Ni är några som har efterfrågat ett gott och bra bröd. Det här limpreceptet har jag stulit från min vän Anna-Karin, hon är galet bra på att baka bröd och just det här har blivit min favorit! Det går att variera i oändlighet och är så enkelt att röra ihop.
Du behöver:
4.5dl filmjölk
1dl mörk sirap
1dl vetekross
1dl rågkross
1dl havregryn
2.5dl grovt rågmjöl
3dl vetemjöl
1dl linfrön
1dl solrosfrön
1.5tsk salt
1.5tsk bakpulver
1.5tsk bikarbonat
2tsk brödkryddor
1dl hasselnötter
2 dl torkade fikon/aprikoser/mandlar eller valnötter. (eller något annat gott för den delen)
I just den här limpan hade jag valnötter och russin, det tycker jag är allra godast.
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3.Hacka valnötterna och hasselnötterna grovt, blanda ned de torra ingredienserna i filmjölken.
4.Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5.Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i cirka 45 minuter i mitten av ugnen.
Jag säger som min husgud Ernst,Man känner sig aldrig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen!
och kom ihåg attALDRIGnågonsin förvara ett bröd i kylskåp oavsett brödtyp.Brödet blir torrt och spröttsnabbast mellan
-7 grader och upp till + 4 grader. Kylskåpet är därför brödets värsta fiende. Alla typer av bröd håller sig färskt längre om det förvaras i rumstemperatur.