På hösten när det finns gott om närodlade äpplen tycker jag att man ska passa på att göra en god och knäckig äpplepaj!
Just den här varianten har jag själv komponerat ihop, och den är så himla enkel och god.
Rebeccas knäckiga äpplepaj
Du behöver:
6 äpplen
150 gram äkta smör
2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl mjöl
en halv tsk bakpulver
en halv dl vispgrädde
en halv dl sirap
kanel
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Smält smöret i en kastrull under tiden.När smöret smält, rör ner övriga ingredienser och låt sjuda ihop sig lite.
Lägg äpplebitarna i en form, gärna en lite högre av gjutjärn (då blir det allra godast). Pudra över rejält med kanel.
Häll över smeten och ställ in i mitten av ugnen. Grädda i ca 50 minuter. Den ska bli gyllene ända in i mitten.
Servera med vaniljvisp eller glass!