Logotyp

pizza

vegetarisk pizza, hembakad pizza, pizzasten, baksten
Nu ska jag lära er mitt bästa pizzaknep.

Min vänYaqoubfick för flera år sedan för sig att han skulle hitta en platt sten ute i naturen som han skulle kunna baka pizza på. Han letade och letade men fann ingen. Nu, ganska många år senare så fick han en baksten i present. När jag var där på besök senast så bakade han en av de bästa pizzorna jag ätit, ni vet krispig stenugnsbakad botten. Bättre finns ju inte.
Där och då bestämde jag mig för att aldrig mer äta pizza som inte är bakad på sten.

Även jag började leta platta stenar, jag kollade på webshoppar och till min förvåning så kostade en baksten närmare 500 kronor. Det satte igång tankeverksamheten och en natt fick jag en snilleblixt, den var så bra att jag nästan inte kunde somna.

På morgonen åkte jag till ett av stadens byggvaruhus och botaniserade bland deras trädgårdsstenar. Jag hittade en perfekt platta granit. Vet ni vad jag fick betala? 33 kronor! och pizzan har aldrig smakat bättre!

Hur har jag som är bagare klarat mig utan en stenugn hemma? Stenugnsbakat är ju bland det bästa som finns!

Så dagens tips; åk till byggvarushuset och köp en platta granit. Sedan kan ni baka pizza i världsklass hemma!


Publicerat i Om mat. | 0 kommentarer

Kommentera

Web Analytics