Logotyp

svaren del 1

Nu kommer äntligen svaren på era frågor! Sjutton gubbar vad mycket bra och finurligt ni undrar. Jag klurade på hur jag skulle dela upp det hela men kör istället rakt upp och ner i ett par inlägg här framöver.


Therese skriver: Trevligt med frågestund! Jag undrar vilka dina bästa bakverk är som är gluten- och havrefria plus veganska. Jag undrar också vilka för- och nackdelar du tycker det är med att bo i ett torp på landet (både socialt, standardmässigt och miljömässigt) och sedan tycker jag att du är rätt hemlig (kanske ett medvetet val) så trots att jag har följt din blogg i tre år så har jag inget riktigt grepp om vem du är. Så min sista fråga är väl om du kan beskriva fem saker om dig som vi bloggläsare inte vet och fem saker andra skulle beskriva dig som. Tack! 

svar: Mitt bästa veganska och glutenfria måste bli snickerskaka! Eller samma grej fast med rispuffar i istället för cornflakes! Jag finner jättemycket veganinspiration i de kokböcker som djurens rätt säljer i sin shop. Kolla in den här!

Fördelen med att bo i ett torp på landet är att det alltid är lugnt och skönt, inget slammer från gatan på natten och inga fulla personer som gapar nedanför fönstret.
Jag som alltid har levt med djur tycker ju också att det är en fördel att kunna släppa ut dem hur som helst och när som helst utan att vara orolig för att de ska bli påkörda eller att någon ska störa sig på dem. Och framför allt så har jag så nära till naturen! Jag bor granne med Sveriges äldsta nordliga bokskog. Jag som de senaste 6 åren varit en riktig stadskatt och bara sprungit ner till Konsum om suget efter säg, lakrits varit för stort. Nu mera planerar jag inköpen mer noga och tar inte bilen till butiken om jag är sugen på något utan håller till godo med vad som finns. En annan positiv grej är att jag har cykelavstånd till solmarka gård!

Nackdelarna skulle vara att det inte går några bussar hit. Jag är beroende av min bil. Detta påverkar ju också det sociala livet då vänner utan körkort inte tar sig hit utan skjuts. Saker som att bära ved och skotta ser jag inte som ett problem, utan mer som ett billigt gymkort.

Fem saker om mig som ni inte vet, ganska klurigt tycker jag, men ok:
1. Jag har alltid nära till skratt. De allra flesta som träffat mig säger att de inte vet någon annan som skrattar så mycket som jag.
2. Jag är liten men stark! Det är få personer som vinner över mig i armbrytning, kvinna som karl.
3. Jag har tinnitus och hör därmed ganska dåligt. Förut kunde jag inte somna om jag inte hade radio eller tv på i bakgrunden, men nu har jag vant mig.
4. Jag kan äta så sjukt mycket att jag knappt själv förstår det. Min magsäck måste varit menad för en jätte. Och sötsaker går alltid, alltid ner! Min pappa sa en gång att även om jag ätit mig proppmätt kan jag alltid äta både tårta och tio av mormors bullar till efterrätt.
5. Jag har så hemskt dåligt lokalsinne. Jag kan ha varit på ett ställe 10 gånger men hittar säkerligen inte därifrån själv ändå. Jag vet aldrig åt vilket håll jag ska gå.

Mina  fina vänner Sanna och Frida beskrev mig såhär:
Sanna: ”Oj vilken svår fråga för dig, men inte för mig!”
1: Världens bästa humor 2. Intelligent 3. Rolig att hitta på saker med. 4. Generös 5. Bäst

Frida: ”Jag skulle beskriva dig som väldigt vänlig mot de du behöver vara vänligt emot, men du kan ryta ifrån när det behövs. Mot dina vänner är du världens snällaste. Du har humor, Du är dig själv och struntar i vad andra tycker. Du är djurens vän. Du är en liten olycksfågel ibland. Klänningoman. Du är massor men mest är du underbar och jag saknar dig!”

(jag har så fina, fina vänner så jag lipar och smäller av)

Lisa skriver:
1. vad är din favoritserie på tv? 2. hur är torparlivet? 3. vad är din absoluta favoritmaträtt? 4. vad gör du helst en ledig dag? 5.  hur kom det sig att du valde att flytta ut på landet? 6. vad lyssnar du på för musik?

svar: 1. Favoriten all time är Six feet under! Sedan kommer Twin Peaks, Dexter, Scrubs och Simpsons.
2. Torparlivet är fantastiskt, lugnt, rofyllt och arbetsamt på samma gång. Det bästa som kunde hända mig. 3. Min absoluta favoriträtt är Lasagne! 4. En ledig dag går jag upp tidigt, äter frukost och går en långpromenad med hunden. Sedan kommer jag in, gör en brasa, äter en andra frukost och kollar på nyhetsmorgon eller läser favoritbloggar. Jag går jättegärna på loppis och umgås med min pojkvän. Sedan får dagen gärna innehålla fika och umgänge med fina vänner och familj. Då är jag nöjd. 5. Jag har alltid längtat tillbaka till landet, och det har liksom alltid skrikit i torpartarmen därför valde jag att flytta. 6.  Jag lyssnar på Bob Dylan, Joni Mitchell, Olle Ljungström, Nico och en hög med andra gamla stofiler.

 Vicky skriver:
 berätta om din studiebakgrund! kram fino.

svar: På gymnasiet läste jag samhällsvetenskaplig linje med inriktning kultur. Jag gick på Mönsteråsgymnasiet som är ett  IT-baserat gymnasium där alla fick en mac istället för böcker. Det gick ut på att söka så mycket information som möjligt själv som man sedan redovisade. Få prov, men extremt mycket redovisningar. En fantastiskt fin och fräsch skola.

Efter gymnasiet var jag så sjukt skoltrött. Ville aldrig sätta mig i skolbänken igen. Det tog extremt många år, sedan började jag att plugga arkeologi på distans. Det var extremt spännande, men mitt i allt ihop fick jag möjlighet att hoppa på bageri/konditoriutbildningen (som var min stora dröm). En KY-utbildning som endast fanns i två år. Bland det absolut bästa jag gjort i mitt liv. Kram raring!


min slutprovstårta.

Johanna frågar:
 1. Vart i Småland kommer du ifrån?
2. Vart ligger ditt torp?
3. Blir det inte ensamt, eller har du djur som håller dig sällskap?

svar: 1. Jag kommer från Mönsterås, 4,5 mil norr om Kalmar 2. Mitt torp ligger i en liten by som heter Mortorp
3. Jag har återigen mina katter Elliot, Olof och Peggy hos mig(Lycka!), hunden Blanca, tre får och min pojkvän som gör mig sällskap, så nä, inte ensamt alls :)

Maja skriver:
 Vad är ditt bästa mellanmål? Hur gör du när allt känns åt helvete?

svar: Mitt bästa mellanmål är bullar! Jag äter alltid bullar. Mitt favoritbakverk. Om man ska vara mer näringsriktig så dricker jag en stor kopp te, smörgås och en tallrik med frukt och nötter. Annars så är smoothie ett av mina bästa mellanmål.

När allt är åt helvete så gråter jag lite först, sen ringer jag min vän Frida. Hon kan alltid råda bot på det där onda. Hon finns där dygnet runt, alltid! Det är jag så himla tacksam för. Efter att jag pratat med henne går jag ut, andas djupt ner i magen, går en lång promenad och sedan går jag och lägger mig. När jag vaknar känns det förhoppningsvis bättre.


Frida

Resten av svaren kommer så snart det finns tid! 


Publicerat i Allmänt, Om mig. | 10 kommentarer

10 kommentarer till “svaren del 1”

 1. Angeliqa skriver:

  Så roligt att gå veta mer om dig! Jag visste inte att du kommer från Mönsterås. Där bor min kusin/en av mina bästa vänner så vi brukar åka dit ibland.

 2. jennifer skriver:

  Du verkar vara en så himla fin person!

 3. Vega skriver:

  I like this test, Rebecca. And I’m so happy because you have your cats again. Olaf, Elliot and Peggy are lovely. A lot of kisses,

  the owner of three cats ; )

 4. Chrissie skriver:

  Så spännande att får veta lite mer om dig och ditt liv på torpet! Jag bor med min pojkvän i Karlskrona just nu då han studera här men efter det kan jag också tänker mig att bor på ett torp.

 5. åh gullenamnet på socken!

 6. Frida skriver:

  Kul att få läsa dina svar! Ditt torp ser helt underbart ut, en verklig idyll!

 7. lisa skriver:

  trevlig läsning och så himla fin du är!

 8. karoline skriver:

  Fina fina bloggbästis!

 9. beata skriver:

  måste bara säga att jag verkligen älskar din blogg, du tar så himla inspirerande bilder!

Kommentera

Web Analytics