Ok. Kakor, fika och bakverk är det bästa jag vet. Jag jobbar med kakor, jag lever för fika, bakverk är mitt största intresse. Ja, ni förstår.
Därför älskar jag också att experimentera fram nya godsaker. För några veckor sedan hade jag salta jordnötter och choklad i skåpen och där och då uppfanns fredagkvällens drömfika. Jisses! Här kommer receptet för er som vill testa.
175-200 gram mjukt smör
1,8 dl farinsocker
0,6 dl strösocker
1 ekologiskt ägg
2 teskedar vaniljsocker
4,8 dl vetemjöl
1,5 tsk potatismjöl
0,5 tsk salt
200 gram mjölkchoklad
2,5 dl saltade jordnötter
Enkelheten är att det bara är att röra samman alla ingredienser! Hacka choklad och rör ner den och jordnötterna sist av allt. Forma till lagom stora kakor, strö över salt (glöm inte! jag lovar det är pricken över i:et!) och grädda i mitten av ugnen, 225° i 8-10 minuter. Överbaka inte, men låt dem gärna bli gyllene i kanterna.
FIKA!
.
.
men! att du har den fantasin och kunskapen att du bara kan svänga ihop något sånt här alltså.
Å recept! Kul. Men du har skrivit 1,8 dl vetemjöl och 4,8 dl vetemjöl. Ska något utav det kanske vara special?
Åh, tack för korrigeringen!
1,8dl mjöl ska bort!
Det där verkar gudomligt.
Låter svingött ju! Kakor med salt är ju det bästa.
Spännande recept. Kan tänka mig att det salta och det söta gifter sig fint, måste nog testa tror jag
Liza
Låter fantastiskt gott! Måste prova detta någon dag!
Du är inte bara lite bra du
Heja dig!
Åh så väldans gottigt.
så spännande att experimentera lite, det är jag dålig på! Tack för receptet
pöss från Ystad
tack för inspiration!
jag improviserade lite och la till jordnötssmör och lite mjölk, blev mumsiga…
glad påsk!
Gillar verkligen din stil och dina inlägg, så jag vill bara säga: Blogga oftare! =) Kramis!
Vad rar du är! Tack : ) Jag ska göra mitt bästa! Kram!
De var supergoda!! Men jag gjorde lite fel! Mixade jordnötterna innan, men det löste jag med lite mer smör! =)
Jag bakade dem igår och de gjorde S U C C É. Tack för ett superrecept!
Ska man strö på vanligt salt eller ha flingsalt på?
Vanligt salt!
Alltså, TACK för det här receptet. Jag har bakat de här kakorna ett tiotal gånger nu, och de är verkligen mina absoluta favoriter i hela kak-världen.