Logotyp

skurna pepparkakor

.
DSC_7793_skurna_pepparkakor

Klassiska pepparkakor i all ära, men om man som jag inte orkar med pepparkaksgubbar som tappar huvudet när de ska upp på plåten och deg som aldrig tycks ta slut, ja då är skurna pepparkakor grejen! I mitt tycke mycket godare än vanliga pepparkakor och så mycket enklare. Här kommer mitt recept!

skurna_pepparkakor
Det här behövs för ca 70 kakor

200 gram smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 tsk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
1 tsk bikarbonat (alternativt 2 tsk bakpulver)
5 dl vetemjöl
1,5 dl mandelspån eller hackad mandel

  1. Rör samman smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat blandat med mjöl och mandel.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Ställ i kyl till nästa dag.
  3. Skär deglängderna i tunna skivor och grädda 6 minuter i 200°. De ska vara sådär härligt sega i mitten, så övergrädda inte!Lycka till!
    .
    .


Publicerat i Om fika och söta saker med taggarna , , . | 8 kommentarer

8 kommentarer till “skurna pepparkakor”

  1. Hanna skriver:

    Jag ska absolut prova ditt recept. Kakorna ser jättegoda ut.

  2. Åh det blir ju så gott och fint med mandeln i!
    Min syster bakade en glutenfri variant på skurna pepparkakor härom veckan. Mums!

    /Evelina – Evelinas Ekologiska
    http://www.evelinasekologiska.se/

  3. Frida skriver:

    Ser fantastiskt goda ut!

  4. Sandra skriver:

    Åh! Spännande med mandel i degen… det måste jag pröva nästa gång!

  5. Karin skriver:

    Åh, smarrigt!
    Tack för påminnelsen om att låta bli vanliga pepparkakor (som ju blir som köpekakor i storpack).
    Mandelflis och riktigt smör och hyvel; det blir en god jul!

  6. Ulrika skriver:

    Ska smöret vara smält eller rumsvarmt? Ser smarriga ut! Ska nog testa att göra dem nu när jag är ledig i början av veckan!

Lämna ett svar till Frida

Web Analytics