.
Tiden går fort och vi har fortfarande ett stadigt lager av rödbetor kvar sedan höstens skörd. Det blir mycket soppor, kakor och ungsrostat på rödbeta för oss framöver! En favoritkaka här hemma är morotskakans kusin, med rödbeta istället för morot och saffransglasyr på toppen. Så sanslöst god. Jag präntade ner receptet på bloggen för länge sedan. Kika här.
.
.
nej så fräckt! rödbetor är det bästa (det tyckte jag även när jag var liten, fast då kallade jag det ”apeppe” istället).
Apeppekaka är det nya! <3
Låter svingott ju! Måste provas, har nog tillochmed kvar lite saffran i skåpet
Rödbetor är ju bara så himla gott! Denna måste jag absolut testa. Ha en bra dag! Anki
Mums, vad gott det ser ut. Det var en väldigt fin bild, en skulle som vilja krypa upp i den där soffan på direkten. Och tack snälla du för din kommentar, det värmer.
Åh den har blivit efterrätten jag bakar till julafton. Tror det var tredje julen nu och alla älskar den! Så tack för detta fina recept!
Fin blogg du har
Rödbetskakan låter god, den ska jag nog testa.
Ha det gott!
Den måste jag baka, gud vad gott!
Åh, så spännande!!
Har aldrig provat något bakverk med rödbeta, men det måste man ju faktsikt försöka sig på…!
Oj vad det såg gott ut, och annorlunda. Har aldrig hört talas om rödbetskaka förut men det är klart att det måste jag prova.
SÄkert nyttigt också. Saffransglasyr… det låter det
Saknar dina blogginlägg! <3