Logotyp

ljuspunkter i vardagen

.

DSC_9391_brahma22

Här om dagen var jag lite deppig. Saknade Erik och kände mig lite stressad över allt som jag tryckt in i min kalender. Min vän Jonathan bad mig då att lista mina ljuspunkter i vardagen. När jag gjort det sköljde det bara över mig, allt det bra och underbara som jag har runt omkring. Ibland behöver man bara en klok vän för att locka fram det fina och glada igen.

Några av ljuspunkterna i min vardag är:
Mina djur. Att gå upp till hönsen och känna på de varma äggen som Hedvig ruvar på medans hon är uppe och dricker vatten. Att gå genom bokskogen och lyssna på fåglarna, njuta av alla vitsippor. Alla dofter som finns nu. Blommor, jord och grönska. Bädda rent i sängen med lakan som torkat ute på sträcket. När Erik ringer på kvällen och frågar hur min dag varit och berättar om sin. Växthuset, att gå ut i det och se hur allt bara frodas. Plocka en rädisa och känna sig så jävla rik.

Vilka är era ljuspunkter? Vill ni dela med er?
.
.


Publicerat i Om mig med taggarna , . | 10 kommentarer

10 kommentarer till “ljuspunkter i vardagen”

 1. Hanna skriver:

  Vilket bra tips. Jag ska lägga ut mina ljuspunkter på bloggen, attfinnaro.blogg.se.

 2. Ine skriver:

  Lyspunkter i min hverdag: Fuglene og ekornene som spiser frokost utenfor kjøkkenvinduet vårt hver morgen, all hvitveisen i skogen, den første koppen med kaffe om morgenen, latteren til sønnen min, å krølle meg i sofaen sammen med Ståle om kvelden og se en episode av en bra serie og å spise litt sjokolade hver dag.

  Håper du får en fin ny uke, gode deg!

 3. Emma skriver:

  Så fint!
  Mina som jag kommer på just nu: att vakna på morgonen och höra två tungt sovande hundar som snarkar på sin madrass, morgonens första blick över sjön, den där tekoppen framåt elva-tiden, att få gå ut i växthuset och förbereda vårens odlingar, en vardagsmiddag med min sambo, att höra rördrommen, storlommen och morkullan samtidigt utanför husknuten, att bli uppbjuden till dans av en skrattande sambo i köket, grannbönderna som jobbar med vårbruket, violdofter på skogspromenaden…

 4. Sabina skriver:

  När båda katterna vill sova i sängen och det egentligen är lite för trångt men ändå underbart att de vill vara så nära oss som ju är av en annan art. Att komma ut till torpet och plötsligt ha några tusen kvadratmeter lekplats omkring sig där en inte behöver städa undan några pågående projekt. Att sitta på en pall och elda i vedspisen. Att physalisfröna äntligen vill gro. Att mina vänner är så roliga och kloka. Att potatisen räckt både hela vintern och som gåbortpresent. Att fyra månader av värme är framför oss. Att det görs motstånd mot politisk dumhet. Att det finns påskmust. Tack för din himla fina blogg

 5. FruW skriver:

  Vilket fint inlägg! Ska fundera över mina ljuspunkter idag. Glädjas och omfamna dem.

 6. Frida skriver:

  Vilken klok vän och vilken fin vardag. Jag ska fundera och skriva ned! Kika gärna in!

 7. Fint!
  Ljuspunkter: Morgonpromenaden tidigt på morgonen, Äta nybakat bröd till frukost, Pyssla om alla plantor och växter hemma, Krypa upp i soffan på kvällen och titta på Downton Abbey med Fredrik, Plocka alla vilda växter som finns nu, Kaffe på balkongen i solen..Oj! Detta skulle verkligen kunna fortsätta, haha. Underbart att starta veckan med att tänka ut alla fina ljusglimtar här i livet :) Tack!
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

 8. Åh, precis den här sortens saker har jag också tänkt på jättemycket på sista tiden. För mig är ljuspunkter att skriva ner drömmar i min dagbok och klistra in vackra bilder i dagboken, att tänka bivaxljus på kvällen, att gå längst stranden i Sigtuna med min älskade mamma, att tillverka kronor av spets, ståltråd och pärlor, att läsa Astrid Lindgren… och så mycket mer!

 9. Malin skriver:

  Vilken fin lista! Precis vad jag behövde nu. Stanna upp och tänka. För mig är ljuspunkterna allt som börjar komma upp ur jorden, åde ute och inne. Förhoppningsvis kommer första rädisan hos mig snart. Att det är så varmt ute att dörren kan stå öppen så att en viss kattfröken kan komma på besök när hon vill. Att få cykla över sjön till ateljén och se bergen, sjöfåglarna och vattnet. Att få komma hem och kura ner sig i soffan och tända ljus. Att få åka ut i skogen med en fin pappa. När Max läser Ture Sventon för mig. Att titta in på din blogg och se allt fint och veta att du finns där, även om det är långt bort.

 10. Anna skriver:

  Vilka vackra husdjur du har! Otroligt fina.

Kommentera

Web Analytics