Logotyp

mina befjädrade vänner

.
DSC_9833_brahmaqueens

DSC_8570_kopia
Assar i våras
.

Senaste tiden har vi haft sådan extrem otur med våra höns. När kycklingarnas mamma Hedvig övergav dem sökte de närhet hos de andra hönsen. Framförallt hos tuppen Assar som var så fin med dem. Assar förstod dock inte riktigt när kycklingarna kröp in under honom, och det slutade med att han låg ihjäl en av dem.

och så för några veckor sedan fick vi avliva min älskade, älskade Assar. Han växte och blev för tung för sina ben. Jag hade sjukgymnastik med honom i princip varje dag, men till slut kunde han ändå knappt resa sig. Nackdelen med en så stor och tung hönsras, som jag inte hade räknat med. Jag saknar honom något enormt, aldrig har jag väl träffat en så social och snäll tupp.

Tyvärr tar inte eländet slut där. När jag kom hem från jobbet i förrgår så var det tomt i hönsgården vilket är väldigt ovanligt. De är alltid ute om dagarna. Jag gick upp till gården och såg en av kycklingarna (som är stora nu) ligga stilla inne bland buskarna. Död. Halsen var avhuggen, så jag antar att det är en iller som tagit sig in. Tack och lov att den inte fick fatt i allihop på en gång. Nu är hönsgården ytterligare säkrad, men jag sover oroligt om nätterna. Vill ett mårddjur ta sig in, så gör de det.

Fy vad jag gråtit över dessa höns den här sommaren. Men tacksam är jag ändå, över tiden jag får tillsammans med dem. För tusan vad de förgyller mitt liv, och jag gör mitt yttersta för att förgylla deras.
.
.


Publicerat i Om tassar & nosar med taggarna , , . | 7 kommentarer

7 kommentarer till “mina befjädrade vänner”

 1. Emelie skriver:

  Åh vad sorgset :( Håller alla tummar och tår att ni får lugn och ro framöver!

 2. Frida skriver:

  Vad ledsamt med alla hönor! Hoppas att den otur som ska drabba er nu är över!

 3. Hanna skriver:

  Åh så tråkigt. Hoppas du har bättre lycka nästa gång. Att omges av djurvänner är så givande.

 4. Ine skriver:

  Så leit å høre! Det er dessverre ulempen med å ha dyr – man kan miste dem. Og det er så trist. Håper det ikke blir flere triste hendelser med hønsene nå. Alt godt til dere!

 5. Hanne skriver:

  Så trist med Assar og kyllingene. Skjønner godt at du blir glad i dem, så fine som de er.

 6. Malin skriver:

  Men fy så jobbigt! Hoppas verkligen att de du har kvar får må bra framöver. Kram

 7. Villemo skriver:

  Va tråkigt med Assar och kycklingarna men det är sånt man lär sig av, hur hemskt det än låter! Jag har haft problem med att mina dvärgkochinkycklingar hittar vattenpölar och drunknat, samt att två duvhökar upptäckt hur dom får en lätt måltid.

Kommentera

Web Analytics