Logotyp

Att ta tag i surdegar

.   
DSC_1554kopia

Jag har i mitt liv varit bra på att skjuta upp saker som ska göras. Saker som från början kanske är små, men som sedan växer till obehagligt stora punkter på att göra-listan eller också småsaker som är relativt enkla att ta tag i men det blir inte så ändå.

Det här är ett beteende som jag har bättrat mig ifrån något enormt sedan jag träffade Erik. Han är en mästare på att ta tag i saker på en gång och det har peppat mig att också göra det enkelt för mig. För livet känns verkligen mycket enklare när man inte skjuter upp saker. Det är sant, jag har provat!

Det finns säkert fler som jag, och kanske kan vi då hjälpa och peppa varandra att ta tag i saker? Få ett enklare liv utan saker som blir tunga bara för att man inte känt för att åtgärda dem i tid. Vad säger ni om att ha en sådan här uppföljning varje måndag en tid framöver?

Jag tänker lite att det kan handla om vad som helst. Ett telefonsamtal som måste ringas, en blankett som ska fyllas i, ett skåp som måste städas.

För exempel plockade jag fram symaskinen igår för att laga kläder och sänglinne som legat i syhögen. Högen som bara växt och växt. Det tog max 45 minuter och det kändes så himla skönt efteråt.

Den här veckan måååste jag ta tag i vedhögen där ute, och nu när jag har skrivit det så har jag liksom ingen återvändo. Det får baske mig vara klart till nästa måndag. Vad har du på din att göra-lista? Skriv vetja, så kan vi väl ha en uppföljning nästa vecka? Heja oss!
.
.


Publicerat i Om mig med taggarna . | 9 kommentarer

9 kommentarer till “Att ta tag i surdegar”

 1. lisa skriver:

  jag borde rensa och städa i köksskåparna, städa garderoben igen, ringa ett samtal. det är på min att göra lista. men ska ta tag i det nån gång framöver. när jag har ork till det. men ringa samtalet borde jag ju göra när som helst eller skicka ett mejl till personen, men ska ta tag i det snart!

 2. Emelie skriver:

  Åh herre vilken igenkänningsfaktor! Häromdan tog jag tag i vad som visade sig vara prick en bil full med skräp och åkte till återvinningscentralen. Tog cirka 10 minuter, så jäkla dumt att inte göra det oftare! Heja doers!

 3. emma skriver:

  Känner igen mig i det du skriver!
  Men jag får mycket inspiration från bloggen ”wangborgs hem”.
  Jag blir peppad att rensa och fixa saker! Hon får mig att tänka till.
  Har rensat en hel del i helgen! Skönt! men finns mer kvar att göra…tar lite då och då.

 4. Anna Maria skriver:

  Jättebra initiativ! Att skriva ned sakerna gör det ju faktiskt lättare, och särskilt när en gör det tillsammans.
  Jag ska fixa med ansökan till vårens högskolekurs, tvätta alla favorittröjor som legat längst ned i tvättkorgen och komma i fas med plugget. Och skriva till mormor och morfar som jag varit alldeles för dålig på att höra av mig till.
  Känner redan hur skönt det ska bli när det är gjort!

 5. Josefine skriver:

  For et morsomt sammentreff! Jeg var sånn som kjæresten din før, men etter å ha bodd med kjæresten min i tre år har jeg blitt mye ”flinkere” til å utsette ting. Egentlig litt trist, for vi havner så bakpå på saker og ting som må fikses og ordnes. Jeg burde pusse sko og gjøre de klare til vinteren, stryke klær og lage granola…

 6. Vicky skriver:

  vad kul att du träffat nån som är lite motsats :) jag är faktiskt svinbra på att få saker gjorda i god tid – och det är inte på ett slå sig för bröstet-vis, utan jag stressar ganska mycket och måste istället bli bättre på att chilla och inte ha ångest. DET är på min att göra-lista.

 7. Malin skriver:

  Vilken toppenidé! Jisses ja, i mig bor det många surdegar och de bubblar för fullt både i huvudet och i magen. Första steget är kanske bara att skriva ner dem på papper så jag kan se hur många de är och försöka prioritera. <3

 8. Textil och sånt skriver:

  Jag måste ringa ryska ambassaden men det drar jag mig verkligen för.

 9. Ulrika skriver:

  Ovh jag är ett mellanting mellan att utföra på en gång och skjuta upp… Fick nyligen iväg en faktura på såld keramik. Den har varit efterfrågad i säkert en månad nu… Mina pengar, men ändå så svårt att få gjort… På min lista är också att städa bilen efter sommaren, samt att tvätta den. Det har jag inte gjort sedan i våras… I övrigt ska jag tagga ner från att ha saker på listor. Läste en gång att just att-göra-listor sätter fokus på vad som inte är gjort, ens otillräcklighet, och att man istället ska skriva ner när man har gjort något. Ligger kanske något i det? En lusta man ser på ogjorda grejer ger en (åtminstone mig) mest dåligt samvete.

Kommentera

Web Analytics