Logotyp

Konsten att höra hjärtslag

.
dsc_5158_kopiapic2
dsc_5201_kopia

Jag har läst väldigt många fina böcker det här året. En av dem var ”Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker. Jag tyckte så mycket om den att jag bestämde mig för att ge den i present till min kompis Lovisa. När hon öppnade paketet sa hon ”Men Beccisen! Det är jag som har tipsat dig om den här boken”. Haha, minnet alltså. Gott men kort!

Men så till handlingen:
Julias pappa, som är en framgångsrik advokat i New York försvinner spårlöst dagen efter hennes juristexamen. Ledtrådarna slutar i Bankgkok, men där tar det tvärstopp. Julia och hennes familj förlikar sig med att han är borta. Fyra år senare hittar hon ett 40 år gammalt kärleksbrev som hennes far skrivit. Brevet är adresserat till en burmesisk kvinna som varken hon eller hennes mamma någonsin hört talas om.
Julia är fast besluten om att lösa mysteriet och försöka få en inblick i sin fars bakgrund som ingen verkar veta något om. Hon bestämmer sig för att resa till byn i Burma där kvinnan bott. I byn bland bergen möter hon en helt ny värld, en värld där saker och pengar inte har samma betydelse som i New York.
På det lokala tehuset möter hon en man (som får mig att tänka på Gandhi) som har en historia att berätta. Han säger att han kan ge henne svaren hon söker, bara hon är beredd att lyssna.

En bok om kärlek som övervinner allt. Romantiskt, sorgligt och väldigt målande. Författaren sparar en överraskning till slutet som gör att man gärna läser uppföljaren ”Hjärtats innersta röst” för att få veta mer.

Jag ger ”Konsten att höra hjärtslag” 4 toasters av 5.
.
.

 


Publicerat i Om film, musik & böcker. | 7 kommentarer

7 kommentarer till “Konsten att höra hjärtslag”

 1. Emilia skriver:

  Älskar bilden på dig! Så fiiiin! <3

 2. Ellen skriver:

  Åh ja, håller med Emilia: så fint bild på dig!

 3. Frida skriver:

  Underbar bild på dig! Önskar jag hade intresset för böcker, men tyvärr. Däremot älskar jag fortfarande när du skriver! <3

  • rebecca skriver:

   Käraste Frida! Vad vore den här bloggen utan dina snälla ord och meningar. Du gör mig så himla glad, år efter år. Tack för det <3

 4. Susanna skriver:

  Men wow, nå kommenterer jeg ikke boken du leser, men så utrolig koselig det ser ut hos deg. Jeg vil ha et torp:)

Kommentera

Web Analytics